Ce trebuie sa stie angajatorii si salariatii cu privire la carantina

Ministrul Sănătății a emis azi un Ordin pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, Conform acestui act normativ se instituie măsura de carantină pentru toate persoanele asimptomatice care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă. Carantina pentru aceste persoane va fi una instituționalizată și va fi organizată în spații special amenajate. Durata carantinei instituționalizate este de 14 zile. 

Zonele cu transmitere comunitară extinsă la acest moment sunt:

  • China continentala – Provincia Hubei (inclusiv orasul Wuhan) și Provincia Zhejiang Orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou
  • ItaliaProvinciile Lombardia și Veneto Localitățile Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano
  • ItaliaProvincia Piemonte Localitatea Cumiana

Lista zonele cu transmitere comunitară extinsă va fi actualizată de către Ministerul Sănătății de fiecare dată când această măsură se va impune.

Prin Ordinul Ministrului Sănătății se impun măsuri și pentru persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă. Acestea se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcțiile de sănătate publică și prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică și membrilor de familie care locuiesc la același domiciliu. La acest moment conform Listei elaborate de către  Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile sunt supuse acestei măsuri persoanele care au călătorit în alte provincii/orase din China continentală și din alte localități din Regiunile Lombardia și Veneto decât cele cu transmitere comunitară extinsă.

Măsurile de carantină impuse produc efecte și asupra raporturilor de muncă.

Ce trebuie să știe angajatorii?

Pe durata carantinei impuse de autoritățile sanitare contractul individual de muncă al salariatului este suspendat, conform prevederilor exprese ale art. 50 din Codul muncii.

De asemenea există și o interdicție expresă de concediere a salariaților pe perioada suspendării activității ca urmare a carantinei.

Pe durata carantinei salariatul beneficiază de concediu pentru carantină, o formă de concediu reglementată de O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate și de o indemnizație corespunzătoare care se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Pentru concediile pentru carantină se aplică reguli speciale, acestea putând fi emise și ulterior perioadei pentru care sunt emise, însă numai pentru luna în curs, sau luna anterioară. De asemenea, medicii de familie pot elibera certificate de concedii medicale pentru carantină pentru perioade mai mari de 10 zile.

Ce trebuie să știe salariații?

Măsurile de carantină sunt obligatorii, iar nerespectarea acestora poate atrage răspunderea penală. Pe durata în care le sunt aplicabile măsurile de carantină salariații au contractul de muncă suspendat și beneficiază de protecție împotriva concedierii.

Pe durata carantinei salariații beneficiază de concediu medical pentru carantină și de o indemnizație ce reprezintă 75% din baza de calcul (de regulă media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare). Salariații pot obține certificatele de concediu medical și după perioada de carantină, însă numai în aceeași lună sau în luna ulterioară acestei perioade. Concediul şi indemnizaţia pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de direcţia de sănătate publică.

Durata concediului pentru carantină nu diminuează numărul zilelor de concediu medical ce pot fi acordate unui salariat pentru celelalte afecţiuni.

Deși măsurile de carantină anunțate la acest moment de Ministerul Sănătății vizează perioade de 14 zile, în măsura în care va fi necesară prelungirea perioadei de carantină peste 90 zile nu este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale.pentru prelungirea concediului medical.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cookie-urile ne ajută să furnizăm o experiență cât mai bună pe site. Prin utilizarea serviciilor noastre, vă exprimați acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor.